Parkering i Kungsängens centrum. Bilden är en genrebild. Foto: Most Photos

Polisens upptäckt: Felparkerad bil hade obetalda miljonböter

Polisen kontrollerade under onsdagsmorgonen en felparkerad bil i Kungsängen norr om Stockholm. Då visade det sig att det aktuella fordonet hade 935 000 kronor i obetalda parkeringsböter.

  • Publicerad 11:32, 30 jun 2021

Under morgontimmarna på onsdagen kontrollerade polisen en personbil på Kungsvägen i Kungsängen norr om Stockholm. Detta då bilen inte hade parkerat enligt gällande parkeringsregler.

Det visade sig då polisen tog en närmare titt att fordonet hade obetalda parkeringsböter på 935 000 kronor.

Med stöd av bilmålvaktslagen bogserades därför bilen bort från platsen. Denna lag träder i kraft då det finns obetalda parkeringsanmärkningar på 5000 kronor och uppåt.

– Bilen flyttades till en uppställningsplats och anmärkningarna måste vara betalda för att bilen ska kunna hämtas ut, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Och ordningsmakten har i sammanhanget en påminnelse.

– Då man köper en bil har man ansvar att kontrollera om eventuella parkeringsanmärkningar finns eftersom de följer med till den nya ägaren, säger Towe Hägg

Bilmålvaktslagen

Sedan bilmålvaktslagen trädde i kraft år 2014 har varje ny köpare av ett fordon skyldighet att kolla upp eventuella skulder på registrerad ägare via transportstyrelsen. Om du köper ett nytt fordon som blir bärgat på grund av felparkeringsavgifter måste du lösa det med den säljare du köpt fordonet av. Fordonet lämnas endast ut om alla felparkeringsavgifter är betalda.

Källa: Polisen