Polisens tekniker undersöker dödsbranden i Täby

Polisens tekniker har ännu inte hunnit undersöka den brandhärjade lägenheten på Marknadsvägen i Täby. Personen har alltså ännu inte identifierats och det är inte klarlagt exakt hur branden startade.

  • Publicerad 11:56, 5 nov 2018

Det var under lördagskvällen, klockan 19.14, som polis och räddningstjänst ryckte ut till Marknadsvägen i Täby efter ett larm om brand.

– Dörren var låst men hemtjänstpersonalen hade nyckel och möttes av en rökfylld lägenhet, säger kommunpolis Jan Berlin.

De ringde 112 och rökdykare gick in i lägenheten. Där påträffade de en person i en fåtölj. De försökte göra återupplivningsförsök men personen gick inte att rädda. Man har ännu inte lyckats identifiera offret men enligt polisen tyder det mesta på att det är lägenhetsinnehavaren.

– För att vara helt säkra måste man göra en rättsmedicinsk obduktion.

Teknikerna på plats under måndagen

Branden spred sig inte till andra lägenheter och bostaden har varit avspärrad under helgen. Polisens tekniker ska undersöka platsen under måndag förmiddag.

– Teknikerna har som jag förstått haft mycket att göra, med skjutning i Hagsätra bland annat, och inte haft tid under helgen.

Finns det någon misstanke om brott?

– Man har skrivit en rubricering som allmänfarlig vårdslöshet men det är mest av utredningstekniska skäl, säger Jan Berlin.