Blåljus. Polisen har fått över 100 tips till den senaste tidens överfallsvåldtäkter i södra Stockholm. Foto: Sacharias Källdén

Polisen vill ha tips om misstänkt våldtäktsman

Polisen har fått över 100 tips från allmänheten gällande de senaste månadernas överfallsvåldtäkter i södra Stockholm. Enligt utredningsledaren Michael Johansson har det gjort att utredningen är på väg framåt.

  • Publicerad 09:49, 4 mar 2020

Under de senaste månaderna har flera våldtäkter inträffat i södra Stockholm. Polisen misstänker samband mellan de olika våldtäkterna i Alby, Farsta och Flemingsberg, då man har kommit framt till att det råder likheter mellan fallen. Bland annat har gärningsmannen överraskat brottsoffret bakifrån och använt sig av mycket kraftigt våld.

För att lösa brotten har polisen bett om allmänhetens tips och iakttagelser, något som har gett över 100 tips.

– Flera av tipsen har lett utredningarna framåt. Vi följer upp och bearbetar alla tips som kommer in och är fortsatt intresserad av information från allmänheten, säger Michael Johansson, utredningsledare för våldtäkterna, i ett uttalande.

Flera frihetsberövade

Ingen person sitter i nuläget gripen för våldtäkterna, men under utredningens gång har flera personer varit frihetsberövade. Samtliga har dock släppts.

Den som har uppgifter att lämna om brotten ombeds höra av sig till polisen på 11414 eller genom att maila till tips-valdtaktsman.po-sthlm-syd@polisen.se eller genom att besöka närmaste polisstation.

Utreder samband

Tre överfallsvåldtäkter har inträffat i Söderort på sistone.

Farsta: Den 25 november klockan 16.30 blir en kvinna våldtagen vid en gångtunnel under Farstavägen.

Alby: Den 17 januari vid 15-tiden överfölls och våldtogs en kvinna i ett skogsparti.

Flemingsberg: Den 15 februari vid 06 överfölls och våldtogs en kvinna i närheten av Flemingsbergs station.

Visa merVisa mindre