Förhoppningen med mötet den 7 november är att fler från Järva vill bli poliser. Foto: Johanna Edström

Polisen vill få fler Järvabor att bli poliser

Polisen vill att fler från Järva blir poliser. Därför bjuder de in till ett möte. – Vi behöver mer mångfald inom polisen, säger Niclas Andersson, chef för lokalpolisområde Rinkeby.

  • Publicerad 15:57, 5 nov 2018

På onsdag håller polisen i Rinkeby ett informationsmöte för dig som vill bli polis. Ansökan till polisutbildningen är öppen 5 till 30 november och målet är att fler söker sig till utbildningen.

”Vi behöver mångfald inom polisen”

– Det är viktigt att fler söker polisutbildningen och att de som söker och sedan blir poliser har en blandad bakgrund. Vi behöver mångfald inom polisen. Nu bjuder vi in för att berätta mer och för att svara på frågor för att få fler som bor i våra områden att söka, säger Niclas Andersson, chef för lokalpolisområde Rinkeby som innefattar områdena Rinkeby, Tensta, Akalla, Kista och Spånga.

Informationsmötet är på onsdag den 7 november, klockan 16 till 18 på Rinkeby medborgarkontor, Rinkebystråket 79.

Vi vill få fler som bor i våra områden att söka till polisutbildningen

Niclas Andersson, chef för lokalpolisområde Rinkeby

– Ska vi lyckas med vårt uppdrag måste vi spegla samhället och jag hoppas att fler ska bli intresserade av att söka sig till ett både roligt och utmanande jobb, säger Niclas Andersson.

Av de som sökte in till utbildningen våren 2018 var 844 från Stockholms stad. 337 av dessa var kvinnor, men det framgår inte i statistiken från vilken del av Stockholm stad de sökande kom.