Larmet från Skarpnäcks torg kom klockan 18.28 på söndagskvällen. Många i området hörde skottlossningen, mycket folk var i rörelse och personer rusade till för att försöka hålla mannen vid liv innan räddningspersonal kom för att ta vid.

– Det kändes inte som att det fanns mycket liv i honom, säger en kvinna som var en av dem.

Polisen spärrade av torget och restaurangerna på torget stängde. Vid midnatt meddelade polisen att den skjutne mannen som är i 20-årsåldern dött.

"I de initiala uppgifterna har det kommit fram att några personer har sprungit från platsen i samband med ljuden av skott. Det finns även uppgifter att personer har lämnat med hjälp av fordon", skrev polisen på sin hemsida på söndagskvällen.

Samtidigt berättar Skarpnäcksbor hur rädda personer sprang från platsen efter skottlossningen.

"Tragiskt"

Dagen efter skjutningen var kontrasterna stora mot tragiken och rädslan kvällen innan. Solen skiner, på vägen bredvid Skarpnäcks torg fortsätter byggarbetet och i kyrkans lokaler intill Skarpnäcks torg är det öppen förskola med föräldrar och och lekande barn. Ut härifrån kommer Linda McAllister med sonen Leif i barnvagn.

– Det är tragiskt att unga män skjuter på varandra på det här sättet, säger Linda McAllister som hörde helikoptrarna kvällen innan.

Samtidigt berättar Linda att hon upplever Skarpnäck som tryggt.

– Men jag förstår att det kan kännas annorlunda för tonåringar och unga män.

Då och då går folk fram till sorgeplatsen. Två småpojkar på påsklov tänder ett värmeljus utan vindskydd som snart blåser ut.

Nära tidigare mordplats

Mordplatsen på Skarpnäcks torg ligger bara ett par stenkast från platsen där en 18-åring sköts till döds den 13 februari.

När Mitt i befinner sig på torget kommer Skarpnäcksbon Karin Lundgren fram till blommorna som lagts ned. Några timmar innan skjutningen var hon på Skarpnäcks kulturhus för att möta andra engagerade i en grupp som bildades efter mordet den 13 februari. De jobbar för att öka tryggheten i området och har nu börjat med arbetsgrupper för att ta tag i problemen från olika håll, till exempel genom föräldrastöd.

– Det är mycket som händer i gruppen nu. Och så händer det här. Det är så sorgligt, säger hon.

Karin Lundgren menar att det också är viktigt att jobba mot diskriminering av personer från olika grupper i samhället.

– Unga måste se andra vägar än kriminaliteten, säger hon.

Ingen gripen

Polisen hade på måndagseftermiddagen ännu inte gripit någon. Polisen vill gärna att den som sett, hört eller tror sig veta något hör av sig och berättar. Mordet är det andra på knappt två månader.

– Vi vill gärna ha in tips. Det är sorgligt och vi ser med oro på vad som hänt, säger kommunpolisen Alvaro Torres.

Den unge mannen var känd av polisen sedan tidigare.

https://www.mitti.se/nyheter/man-skjuten-till-dods-i-skarpnack/repvdk!0k6XSHYX7CmIQJxuPLkUHA/

https://www.mitti.se/nyheter/pappan-inga-fler-ska-behova-ga-igenom-det-har/repvcy!HnmaoL0sZqLkUJHgE9Ydkw/

https://www.mitti.se/nyheter/grannen-alissia-horde-tjejer-skrika-hysteriskt/repvbn!cSPHrLecGFS7m8Jp24mtTw/