Polisen varnar för Pharaoh – partydrog som ökar bland unga

Polisen varnar för relativt nya extacy-tabletten och uppmanar föräldrar att vara uppmärksamma.

  • Publicerad 09:58, 11 jan 2020

Polisen i Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Österåker går nu ut och varnar för en liten gul tablett som går under namnet ”Pharao”.

”Under slutet på förra året såg vi en ökning på användandet av en ”ny” drog som heter Pharaoh (Farao). Drogen är en liten gul tablett formad som en egyptisk farao. Drogen innehåller MDMA som är vanligare känt som Ecstacy” skriver de på sin facebooksida.

Info till föräldrar

Där uppger polisen också att ungdomsgruppen varje vecka kommer att försöka sprida information till föräldrar och andra vuxna som har med ungdomar att göra om vad som är aktuellt just nu och hur de kan hantera det.

Först ut är alltså en varning för Pharaoh-tabletterna.

Lätt att överdosera

”Drogen ger ett känslomässigt rus och används vanligen som partydrog där brukaren blir väldigt känslosam och där känslorna pendlar kraftigt fram och tillbaka.

Just Pharaoh ska vara väldigt lätt att överdosera samt även innehålla spår av något annat ämne som kan leda till hallucinationer vilket ungdomarna själva har märkt av när någon ”snetänt”.

Eftersom tabletten är så liten och luktfri är den lätt att gömma. Vanliga gömställen är i snusdosor, godisaskar eller liknande. Håll utkik!” skriver de.