Polisen varnar för misstänkt bedragare på Lidingö Foto: Mostphotos

Polisen varnar för bedragare som vill kolla brandskydd

Mannen visade upp en lapp där det stod att han skulle kontrollera ventilation hos en kvinna i Torsvik. Sedan stal han hennes plånbok. Nu varnar polisen för att mannen kan kontakta fler äldre.

  • Publicerad 09:53, 11 nov 2019

Kommunpolisen på Lidingö varnar nu Lidingöbor, framförallt äldre, för en man som kommer hem till folk och påstår att han ska kontrollera ventilation, element eller brandskydd i deras lägenheter.

Plånboken stals

På söndagen sökte mannen upp en kvinna på Björnvägen i Torsvik. Han visade en lapp för henne med information om att han skulle kontrollera  ventilation och brandskydd och ville därför komma upp i lägenheten. Kvinnan blev dock misstänksam och och krävde att få se legitimation innan hon släppte in honom i porten, då gick han.

Men när kvinnan kontrollerade sina saker när mannen gått visade det sig att hennes plånbok var borta.

Prydlig i beige jacka

Polisen går nu ut med ett signalement på den misstänkte. Han ska vara mellan 180 och 190 centimeter lång och normalbygd. Vid mötet med kvinnan i Torsvik var han prydligt klädd i beige, litet längre jacka, han var slätrakad och bar inte glasögon. Han talade bra svenska med brytning, hudtonen sägs ha varit gulaktig.