Natten till måndag var det inbrott en lagerlokal i Täby Centrum. Flera polispatruller sökte i området under morgontimmarna. OBS! Genrebild Foto: Mostphotos

Polisen: Vakten fick två larm – tjuvar smet från lagerinbrottet

Vakten hittade mitt i natten en inkräktare under Täby Centrum. Först när inbrottslarmet gick igen upptäckte vakten att det hade varit inbrott i ett butikslager, uppger polisen.

  • Publicerad 14:52, 16 sep 2019

Polisen fick in larmet om inbrottet i lagerlokalen, som ska ligga under Täby Centrum, vid 02.20-tiden natten mot måndag. Någon hade brutit sig in i G-stars lager och kläder ska ha legat kringspridda. Vakten ska då ha berättat för polisen att det inte var första larmet den natten:

– Vakten får något larm nere från korridorerna tidigare på natten. Där hittar han en kille som sitter gömd. Han har ingen indikationer på att det är inbrott då och eskorterar utan honom från Täby centrum. Lite senare får han ytterligare ett larm och då ser han att G-stars lager är uppbrutet, förklarar Täbypolisen Jan Berlin.

Ingen misstänkt gripen under natten

Trots att flera polisbilar och hundpatrull sökte i närområdet fanns inget spår efter de misstänkta inbrottstjuvar. Ingen är hittills gripen, enligt polisen. Händelsen rubriceras som stöld men det är oklart exakt vad inbrottstjuvarna fick med sig.

– Man vet inte vad som är stulet, men man kunde konstatera att det låg kläder utanför lagret, säger Jan Berlin.

Nattgästen spårlöst borta

Polisen utesluter inte att den nattgäst som vakten tidigare under natten avvisade kan ha varit inblandad i inbrottet. Mannen var dock spålöst borta när polis kom till brottsplatsen. Han ska på måndagen fortfarande vara oidentifierad, enligt Jan Berlin. Det kan dock finnas kameraövervakning i lokalen som kan hjälpa polisen i utredningen.

Mitt i har sökt ansvariga för butiken G-star Raw, som har avböjt att kommentera stölden.