En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för flera fall av bedrägerier. Foto: Mostphotos

Polisen utreder stöldvåg på gym i Stockholm

Polisen utreder en våg av stölder på flera gym runt om i Stockholm. Enligt gymägare på sociala medier ska en man ha uppgett att han velat provträna men i stället länsat skåp på kontokort och därefter köpt dyra varor på Östermalm. En person har häktats, han misstänks för flera fall av bedrägeri.

  • Publicerad 15:50, 18 feb 2019

Under julhelgen larmade flera gymägare i Stockholmsområdet på sociala medier om att de blivit utsatta för omfattande stölder och bedrägerier.

Enligt gymägarna ska en person ha uppgett sig för att vara på gymmen för att träna, men i stället länsat omklädningsrummen på kontokort och andra värdeföremål.

Därefter ska personen ha använt kontokorten på dyra butiker inne på Östermalm.

Befunnit sig i ett känsligt läge

Mitt i har under januari och februari haft kontakt med de poliser och åklagare som utrett bedrägerierna men utredningen har länge befunnit sig i ett känsligt läge. Ärendet har också flyttats runt inom polisen allt eftersom ärendet har vuxit.

Tillvägagångssättet är ingenting som bekräftas av åklagare eller polisen, men åklagare Åsa Lindberg som leder en del av förundersökingen säger nu att en person suttit häktad.

– Jag har ännu inte fått en helhetsbild av ärendet, vi är fortfarande i ett utredningskede, men det rör sig om misstankar gällande bedrägeri på flera platser i Stockholm, säger hon.

Ska avtjäna ett fängelsestraff

Den misstänkte hade sedan tidigare en villkorlig dom över sig som förvandlades till ett fängelsestraff i och med att han begick en stöld i oktober. I samband med att han nu häktades misstänkt för gymbedrägerierna förflyttades han därför till fängelset där han nu avtjänar ett fyra månaders fängelsestraff.

Enligt häktningsframställan som Mitt i tagit del av är mannen, som är i 30-årsåldern, misstänkt för 19 bedrägerier och bedrägeriförsök under december och i början av februari – då på adresser till dyra butiker på Östermalm.