Avspärrningar vid huset. Foto: Åsa Sommarström

Polisen utreder dubbelmord i Vallentuna

Två personer hittades under natten döda i en villa i Vallentuna nära Upplands Väsby, uppger polisen. – Det är fruktansvärt, säger en granne.

  • Publicerad 07:09, 16 jan 2020

Strax innan 18-tiden på onsdagskvällen fick polisen ett samtal. På andra sidan luren berättade rösten om sin oro för sin vän som hen trodde var försvunnen.

Polisen åkte till vännen och hittade där två döda personer.

– Villan i Vallentuna är avspärrad och våra tekniker är på plats, säger Anders Bryngelsson.

”Det är fruktansvärt”

Villan där de två döda personer hittades ligger i ett litet bostadsområde där drygt 70 personer bor. Alla känner inte alla men man hälsar på varandra berättar en granne.

–Det är fruktansvärt. Det kommer så nära inpå. Här brukar allt vara så lugnt och fint, säger grannen som brukar promenera i närheten av villan.

En annan granne, som bor i huset närmst villan, berättar att han varken hörde eller såg något ovanligt under natten. De misstänkta morden läste han om i nyheterna.

– Det är väldigt obehagligt, säger han.

Särskild händelse

Omständigheterna kring dödsfallen i Vallentuna har gjort att polisen startat en utredning om mord. Vilka omständigheterna är kan polisen inte kommentera.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska personerna ha blivit rånmördade och minst en av dem ska ha skjutits till döds. Vapen ska ha hittats i villan.

De misstänkta morden klassas som en särskild händelse av polisen och extra resurser kommer att kallas till Vallentuna under morgonen.

Ingen person har gripits.

Kommunen förbereder stödinsatser

Just nu sitter länspolisen i stabsmöte på Täbypolisen för att samordna sina insatser. Vad dessa blir är de dock förtegna om.

– Förundersökningssekretess råder, säger Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.

Men avspärrningen kvar och den tekniska undersökningen fortsätter under dagen.