Bilden är en arkivbild. Foto: Mitt i

Polisen: två fall av blottare vid förskolor

Personalen jagade bort en onanerande man från förskola på Gärdet. Ingen är gripen, men polisen bekräftar att liknande händelser skett i närheten.

  • Publicerad 09:48, 31 maj 2018

Det var utanför en förskola på Gärdet som en man under onsdagen stod och onanerade.

– Han stod precis vid staketet. Personalen sa åt honom att gå, men han svarade att ”jag trivs bra här”, säger en mamma som hämtade sitt barn på förskolan under eftermiddagen.

Ingen misstänkt

Tills slut lyckades personalen få bort mannen från platsen. Strax därefter kom polisen till platsen, men mannen hittades inte.

– Vi har ingen misstänkt i ärendet, säger kommunpolisen Julia Larsson.

Håll uppsikt

Förskolan har också uppmanat alla föräldrar att hålla uppsikt efter en man i 50-60-årsåldern.

Under försommaren brukar denna brottskategori ha din peak för att sedan dala igen under sommaren, säger Julia Larsson. 

– Vi har haft ett liknande fall i närtid vid en förskola i närheten men inte heller då var mannen kvar på plats när polisen anlände. 

Vad ska föräldrar och personal på förskolan göra när sådant här händer?

– Som förälder bör man tänka på att prata med sitt barn om att de inte varken ska gå fram och prata med okända individer och heller inte lockas att följa med vad de än har för argument, säger Julia Larsson och fortsätter. 

– Som förskola bör man se till att ha personal som har överblick över hela förskolans gård, informera personalen om eventuellt signalement för att kunna ha uppsikt samt att se över hur buskagen ser ut utanför inhägnaden till förskolan då det kan vara lätt för individen att gömma sig men ändå kunna se in till förskolan.