Tacksam. Pontus Oscarsson uppskattar hjälpen från Lidingöbor. Foto: Anna Wilson

Polisen tackar grannstödsbilen för hjälp att hitta misstänkt bil

Med hjälp av uppmärksamma Lidingöbor och grannstödsbilen lyckades polisen spåra bil som polisen kopplat ihop med internationell brottslighet.

  • Publicerad 16:00, 17 nov 2020

I förra veckan varnade polisen Lidingöbor för falska arbetare som gick in på tomter och påstod att de skulle köra bort trädgårdsavfall eller byggsopor.

I samband med detta hade två skåpbilar, en blå och en vit iakttagits. Polisen misstänkte att bilarna hade koppling till en organiserad internationell stöldliga.

Grannstödsbilen på Lidingö fick information om bilarna och redan samma dag hittades den blå bilen genom samarbete mellan polisen, grannstödsbilen och vanliga Lidingöbor som sett bilen.

Men hjälp av iakttagelser från boende kunde polisen styra grannstödsbilen år rätt håll, sedan anslöt polisen. Bilen belades med körförbud och tre personer som befann sig i bilarna har identifieras.

Nu tackar kommunpolis Pontus Oscarsson.

– All information om dessa personer är viktigt i arbetet mot organiserad tillgreppsbrottslighet. Bra jobbat alla, kommenterar han.

Enligt honom kommer nu informationen från Lidingö att hanteras av polisens underrättelseverksamhet.

– Det kommer hela landet till gagn.

Samverkan. Grannsamverkan på Lidingö består av grannstödsbilen som åker runt på ön och har löpande kontakt med polisen. Foto: Mostphotos