– Vi har en önskan om att de som har uppgifter om exempelvis personer eller fordonsrörelser i samband med händelsen hör av sig till oss, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Polisen i Stockholm.

– Andra kunskaper man har om platsen kan också vara av intresse för oss.

Det var strax före 19 på måndagskvällen 30 augusti som branden bröt ut i Villa Johannesberg på Kardinalvägen i Svinninge.

Polisen utreder spår

Elden spred sig snabbt och det k-märkta huset från 1890-talet gick inte att rädda. Ägaren, en 90-årig man, befann sig i sitt hem i Hässelby när han fick besked om vad som hänt.

Nu utreder polisen händelsen som mordbrand, men ännu finns ingen misstänkt, berättar Daniel Wikdahl:

– Vi har en del saker att arbeta med, men bränder i sig är svårutredda. Det är så mycket som förstörs. Men det har gått att göra en brottsplatsundersökning och vi har en del saker att jobba vidare med.

Vilka spår polisen har att gå på vill han inte avslöja.

Stämmer det att ytterdörren var öppen när ni kom till platsen?

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera.

Undersökt av brandhund

Enligt polisen har platsen bland annat genomsökts av brandhund. Dessutom har polisen förhört ett antal personer. Inga andra misstänkta brott utöver mordbrand ingår i förundersökningen.

Den som har uppgifter som kan vara av intresse för utredningen kan kontakta polisen på 11414 och berätta att det gäller branden på Kardinalvägen.