Polisen söker vittnen efter överfall

Efter ett överfall på en innergård i Hjorthagen går nu polisen ut aktivt och söker personer som kan ha sett något. – Vi vill hellre få in för mycket information än för lite, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 11:43, 15 jun 2017

Natten mellan torsdag och fredag överfölls en person på den innergård som ringas in av Artemisgatan, Nimrodsgatan och Dianavägen i Hjorthagen. Polisen vill inte berätta några detaljer kring händelsen men söker nu vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med brottet.

– Även om man inte sett vad som hände så är vi intresserade av andra händelser som kan vara intressanta och som kan kopplas till det här överfallet, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

Ses som isolerad händelse

Han säger att polisen ser det som skett som en isolerad händelse och att det inte finns någon särskild anledning att känna sig otrygg som boende i området.

– Vi går inte ut och varnar folk men man bör alltid vara uppmärksam om man ser något som sticker ut eller är avvikande.

I nuläget finns alltså ingen misstänkt och om polisen har några spår som kan leda arbetet i rätt riktning är ingenting som man går in på.

– Vi vill inte berätta för mycket om händelsen eftersom det kan påverka eventuella vittnesuppgifter. Vi vill att den som sett något berättar sin egen historia.

Den som har tips uppmanas att ringa polisen på telefonnummer 114 14.