Skottlossning. En kvinna född 2001 dog efter att ha blivit skjuten i en bostad natten till onsdagen. Foto: Mikael Andersson

Polisen söker vittnen efter mordet i Råcksta

Dödsskjutningen i Råcksta har skakat Västerort, och polisen har inlett ett intensivt arbete med att kartlägga vad som har hänt. Ännu finns ingen misstänkt gripen, och polisen vädjar om tips.

  • Publicerad 16:06, 30 aug 2019

Klockan halv två på natten onsdagen den 28 augusti vaknade flera boende i Råcksta av skottlossning. När polisen kom till platsen hittades en ung kvinna skadad. Hon avled senare av sina skador.

– Det vi vet är att skott har avlossats utifrån och in i lägenheten på bottenplan. Man har även hittat tomhylsor på platsen, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral.

Boende: Otäckt när våldet kryper så nära inpå

Ingen person frihetsberövad

Under dagarna efter skjutningen har polisen knackat dörr och fortsätter att hålla vittnesförhör. Den tekniska undersökningen är heller inte klar, och polisen är sparsam med att ge information då det råder förundersökningssekretess.

På fredagen hade ingen person frihetsberövats misstänkt för skjutningen, och polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha viktiga uppgifter om händelsen.

– Vi är i fortsatt stort behov av tips från allmänheten. Främst då kopplat till brottsplatsen, men även tidigare. Om det är så att man har uppgifter om fordon som passerat där eller personer som rört sig i området är man välkommen att höra av sig, säger Anna Westberg.

Misstänker man att skottlossningen är kopplad till gängkriminalitet?

– Det är givetvis något man tittar på. Utredningen i stort kommer att titta på vad som kan tänkas ligga bakom.

Kan det här leda till någon form av hämndaktion?

– Det är alltid något man tittar på när det varit skjutningar eller andra grova brott. Då gör man alltid en konsekvensanalys för att titta på möjliga händelseutvecklingar åt olika håll. Därefter tar man nödvändiga beslut och riktningar kring hur polisen ska jobba vidare, säger Anna Westberg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man som befunnit sig i lägenheten sagt: ”Det var mig de var ute efter, inte henne.” Enligt tidningen är mannen kriminellt belastad.

Polisen vill dock inte kommentera uppgifterna till StockholmDirekt, med hänvisning till förundersökningssekretessen.

En trygghetsskapande insats har hållits i området för att boende och andra ska känna sig trygga, och även ha möjlighet att prata med polis på plats.

Den som har information att ge kan kontakta 114 14.