Bild på den svarta Volvo S80 som varit synlig i samband med brottet. Foto: Polisen

Polisen söker vittnen efter dödsskjutning i Solberga

Dagen innan midsommar sköts en 30-årig man till döds i Solberga. Nu går polisen ut med bild på den bil som användes i samband med brottet i hopp om att fler vittnen ska träda fram.

  • Publicerad 08:55, 19 jul 2022

Strax efter klockan 22 den 23 juni fick polisen larm om en skottlossning i Solberga. I ett skogsparti nära Kristallvägen 94 påträffades en skottskadad man. Han avled dagen efter.

Nu vänder sig polisen till allmänheten för att se om någon gjort iakttagelser som är av intresse för utredningen.

Kort innan skottlossningen sågs 30-åringen i Hagsätra. Där, vid Lerbäcksgränd, hittades även hans bil som han använde samma kväll.

– Vi kartlägger målsägandens liv och sista dagar, speciellt den sista. Vi vet inte hur han tog sig från Hagsätra till Solberga och vi vill täppa till den luckan, säger utredningsledaren Amelie Grenehammar.

Mannen var ungefär 175 centimeter lång och haft på sig röda shorts, vita gymnastikskor och en mörk, långärmad tröja.

Bil som synts i nära anslutning

Samtidigt vill polisen komma i kontakt med folk som sett en svart Volvo S80 som varit synlig i samband med brottet. Den påträffades på Lina Sandells plan i Fruängen, strax efter midnatt 24 juni.

– Vi är även intresserade om någon har sett bilen i ett annat sammanhang, innan brottet. Vi vill veta var den kan ha stått och vilka personer som kan ha vistats i och kring bilen, säger Amelie Grenehammar.

Söker springande man

Polisen söker även vittnen som kan ha sett en yngre man, som setts springa runt 400 meter från brottsplatsen kort efter att skotten avlossades, vid Folkparksvägen 54 och Kristallvägen 81–83.

– Vi är intresserade av honom på grund av tidpunkten, platsen och hans beteende som enligt uppgifter var stressat.

– Har någon gjort iakttagelser i eller runt skogspartiet är det också intressant för oss.

Ingen frihetsberövad

I slutet av juni häktades en man, misstänkt för medhjälp till mord. Han släpptes senare då misstankarna mot honom försvagats. Ingen är längre frihetsberövad.

Uppgifter kan lämnas till polisen på 114 14 eller via formulär på polisens hemsida.