Polisen söker tips från allmänheten efter dådet i Långvik. Foto: Anna Z Ek

Polisen söker vittnen efter attack i Långvik

Efter den misstänkta handgranats-attacken mot en villa i Långvik i tisdags söker polisen nu vittnen till händelsen.

  • Publicerad 16:12, 16 maj 2018

Polisuppbådet var stort under tisdagen i Långvik på Ingarö efter att en handgranat kastats in mot en villa där ett par låg och sov.

Också i februari attackerades villan, då exploderade en handgranat vid husets altan och fick både fönsterrutor och hus att skaka.

Nu söker polisen personer som kan ha viktiga uppgifter att delge efter händelsen, berättar förundersökningsledare Ulf Söderström, som utreder båda fallen.

– Nu gäller det att ta in så mycket som vi bara kan. Om man har gjort iakttagelser i närtid så kan man höra av sig, oavsett vad man tror att det kan ge, säger han.

Söker uppgifter om bil som lämnat platsen

En bil ska ha setts lämna platsen i anslutning till dådet, även där är polisen intresserad av grannars eller allmänhetens uppgifter.

Under hela tisdagen arbetade tekniker på plats vid huset för att säkra spår. Vad som har hittats vill Ulf Söderström inte gå in på.

– Vi har gjort vissa fynd som kan föra utredningen framåt, men exakt vad kan jag inte säga, säger han.

Varför tror ni att de här personerna har drabbats – finns det något i deras bakgrund som gör brottet begripligt?

– Nej, det här en fullständigt normal familj, eller hur man nu ska uttrycka det. Men detta är riktat mot dem, så är det, säger han.

Robert Skoglund, polis, har jobbat med händelsen i februari. Då var polisen säker på att den eller de som kastat in handgranaten visste vad hen gjorde.

 Det här är ingen galning som ger sig på vem som helst, det tror vi inte, säger han.