Polisen vill ha information från allmänheten angående våldtäkten i Farsta. Foto: Mostphotos

Polisen söker tips efter överfallsvåldtäkt vid gångtunnel

En kvinna utsattes för en överfallsvåldtäkt i närheten av en gångtunnel vid Farstavägen för två veckor sedan. Förövaren ska bland annat ha dunkat kvinnans huvud i marken och tagit strypgrepp på henne. Ingen har gripits och polisen ber nu om tips från allmänheten.

  • Publicerad 15:34, 10 dec 2019

Det var vid 16.30-tiden på eftermiddagen den 25 november som polisen fick larm om en överfallsvåldtäkt i närheten av en gångtunnel vid Farstavägen.

När kvinnan var på väg ut från tunneln mötte hon en man som bar på en ryggsäck. Mannen slängde plötsligt ifrån sig ryggsäcken och överföll kvinnan så att hon hamnade på marken.

Den misstänkte förövaren ska enligt polisen ha dunkat kvinnans huvud ett flertal gånger i marken och våldtagit henne genom sexuella handlingar jämförbara med samlag. Mannen tog även strypgrepp på kvinnan innan han försvann från platsen i riktning mot Farsta strand.

Polisen söker tips

Två veckor senare har ingen gripits och polisen efterlyser nu vittnesuppgifter och tips från allmänheten. Man går också ut med ett signalement på gärningsmannen.

Enligt kvinnan ska förövaren ha varit en man i 40-årsåldern, cirka 180 centimeter lång med kraftig kroppsbyggnad och rakad frisyr. Han ska ha varit klädd i en mörkblå, midjelång jacka.

Den som har information om händelsen kan ringa 114 14 eller tipsa polisen via deras tipsformulär.