Polisen söker samband bakom de våldsamma personrånen i Sollentuna

Två personer angreps av maskerade rånare i går, en på Norrvikens station och en nära Rotebro station. I båda fallen ska det ha handlat om fyra unga rånare beväpnade med kniv och machete. Ytterligare ett liknande rån skedde i Tureberg i fredags. Nu utreder polisen ett eventuellt samband mellan rånen.

  • Publicerad 13:09, 29 okt 2019

– Det har hänt personrån i Sollentuna, i området kring Norrviken och Rotebro, tidigare under hösten också. Och det här är en lite ovanlig typ av brott så vi försöker se om de hänger ihop och vilka som kan ha utfört dem, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Personen som rånades i Tureberg i fredags attackerades av en grupp unga gärningsmän vid 19.30-tiden och fick föras till sjukhus med knivsår i ansiktet enligt polisen.

Maskerade och beväpnade

Två liknande rån skedde alltså i går måndag.

Det första larmet kom 18.51 då en man blev nerslagen och sparkad av fyra maskerade unga män beväpnade med kniv och machete.

Mindre än en timme senare, klockan 19.41, kom nästa larm. Då slog återigen fyra unga män beväpnade med kniv och machete till, nu mot en man som stod och slängde sopor i närheten av Rotebro station. Mannen blev slagen och knivskuren i benet och fördes till sjukhus med ambulans.

Ute efter offrens bilar

Enligt uppgifter till Aftonbladet var gärningsmännen vid båda måndagskvällens rån ute efter personernas bilar.

Polisen jagade gärningsmännen under kvällen, men ingen greps.

”Hittat ett sätt att försörja sig på”

Nu utreds alltså om det finns ett samband mellan höstens rån i framför allt norra Sollentuna.

– Vi tittar på de nuvarande rånen och de tidigare och ser om tillvägagångssättet visar på ett samband. Vi jobbar brett men erfarenhetsmässigt så ser det ut som att det är en konstellation som har hittat ett sätt att försörja sig på – så var det till exempel i somras med mopedrånen som vi hade många av under en kort period – och sedan får vi i så fall se om vi kan knyta allihop till alla rånen, säger Johan Lundgren.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19