Polisen söker misstänkt våldtäktsman – går ut med fantombild

Efter våldtäkterna i Rågsved under sommaren går polisen nu ut med en fantombild på den misstänkta våldtäktsmannen och ber allmänheten om tips. – Vi tror att han är bekant med området, säger Åsa Hansson, förundersökningsledare på enheten för grova brott.

  • Publicerad 08:39, 5 sep 2019

Natten till den 7 juli i somras överfölls och våldtogs en kvinna av en för henne okänd gärningsman i Rågsved. Vid 18-tiden den 14 juni våldtogs en annan kvinna utomhus – också i Rågsved.

I våras anmäldes också två våldtäktsförsök i området till polisen.

Går ut med fantombild

Polisen arbetar just nu aktivt med att hitta den misstänkta våldtäktsmannen och under förra veckan kallades cirka 200 personer till dna-topsning. Än så länge har inget dna-prov matchat polisens dna-fynd. Nu ber man allmänheten om hjälp.

– Vi fortsätter arbetet med topsningen, men vi vill ha in tips som kanske går före, som gör att vi kan avbryta den om vi hittar rätt gärningsman, säger Åsa Hansson, förundersökningsledare på enheten för grova brott vid Stockholmspolisen.

På torsdagen publicerade polisen en fantombild på den misstänkta våldtäktsmannen i förhoppning om att allmänheten ska hjälpa dem med att komma i kontakt med den misstänka mannen.

Bygger på vittnesmål

Bilden är framtagen med hjälp av en av de utsatta kvinnornas vittnesmål.

– Vi har vittnesuppgifter från flera, men en målsägares uppgifter ligger till grund för den här bilden, säger Åsa Hansson.

Hur säkra är ni på att mannen ser ut så här?

– Vi har ju inte sett gärningspersonen, men målsägarens uppfattning är att den är tämligen välliknande, säger Åsa Hansson.

Kontakta polisen på 11414 om du har upplysningar om mannen på bilden. Foto: Polisen

Har anknytning till området

Polisen misstänker att gärningsmannen har anknytning till Rågsved.

– På vilket sätt vet vi inte. Det kan vara genom arbete, tidigare arbete eller bostad, men vi tror att han är bekant med området och har rört sig där, säger Åsa Hansson.

Man hoppas nu på att fantombilden ska leda till att allmänheten hör av sig med tips.

– Vi får kontinuerligt in tips, men jag har inte börjat titta på vad som har kommit in efter publiceringen av bilden, säger Åsa Hansson.