11 oktober strax före tio på kvällen sköts en 28-årig man till döds med flera skott på en parkering vid Norrbackavägen i Märsta.

Vittnen har sett att en person lämnat platsen direkt efter skotten.

I samband med detta, upptäcktes brinnande kläder i närheten. Sedan dess har ett intensivt utredningsarbete pågått. Polisens tekniker har säkrat spår i resterna av branden. I utredningen är nu inne i en intensiv del.

Söker vittnen

Polisen meddelar på sin hemsida att flera personer är misstänkta för inblandning i mordet och sitter gripna. Men hur många det rör sig om, när de greps eller vilken misstankegrad det rör sig om vill de inte kommentera ytterligare.

– Jag kan inte riktigt uttala mig mer om det. Grova brott och åklagare har jobbat hårt i det ärendet och jag kan inte föregå det arbetet, säger Stephan Kiernan, som är chef för polisens satsning mot gängkriminalitet i polisområde Stockholm Nord.

Nu hoppas polisen att de ska få in fler tips och vittnesuppgifter angående Norrbackamordet och utesluter inte att fler personer kan gripas. De låter meddela att inget tips är för litet, det kan vara den avgörande pusselbiten som får mordgåtan att klarna.

Flera skjutningar på kort tid

Under den senaste månaden har flera grova brott begåtts i Stockholms län där skjutvapen har använts. Polisen meddelar att ett stort antal personer gripna i de olika ärendena. Flera av de gripna är unga personer där majoriteten är under 20 år.

Men om Norrbackamordet har något med dessa skjutningar att göra vill inte polisen gå in på så länge utredningsarbetet pågår.

Samarbete

Polisens arbete med att samordna arbetet mot det eskalerande våldet fortsätter och enligt Stephan Kiernan går arbetet framåt. Mycket på grund av ett samarbete mellan de olika polisenheterna i länet, från norr till söder.

– Vi har ett väldigt tätt och nära arbete inom hela polisområdet när det gäller grova brott. Jag har verkligen sett att det fungerar bättre på sistone, och då har jag ändå jobbat länge inom polisen. Vi delar information vid rätt tillfällen och ligger nära kommunens arbete mot kriminalitet, säger han.