THEY LÖV IT. Områdespolis Rille välkomnar höstlovet genom att spexa till det lite i en lövhög. Foto: Polisen

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

"Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.

  • Publicerad 13:00, 23 okt 2020

Bidrar man med positiv energi är det lätt att få detsamma tillbaka

Höstlovet närmar sig, vilket innebär att fler kommer att vara ute. Så även polisen och aktörer som till exempel fältare och volontärer.

På en bild på polisens Facebooksida har områdespolis Rille omfamnat hösten på ett mycket handfast sätt –  liggande i en lövhög som en "kul grej".

– Doften av höst och mörkare tider gör att vi alla måste hitta energin, ett sätt att göra det är ju att träffa medborgare och kollegor, att ha roligt på jobbet oavsett yrke eller roll. Bidrar man med positiv energi är det lätt att få detsamma tillbaka, säger han.

Bilden har fått många glada kommentarer. "Härlig bild", "löv you", "awesome" är några av reaktionerna.

Allvarligt budskap

Men det finns ett allvarligare budskap också och här efterlyser polisen hjälp från alla med höstlovslediga barn och ungdomar:
”Ha gärna koll på var ditt barn/ungdom befinner sig och som förälder ha kontakt med kompisarnas föräldrar för att stämma av”, tipsar polisen i Sollentuna/Upplands Väsby/Sigtuna på sin Facebooksida.

Fältarna i Väsby jobbar på som vanligt under höstlovet.

– Det är många ungdomar hemma, färre åker bort på grund av corona. Vi fältare jobbar hela höstlovet för dem som behöver oss, säger fältaren Anders Carlsson.

Våga fråga

Han har också en del tips till föräldrar med höstlovslediga barn och ungdomar.

– Var nyfiken och våga fråga ungdomarna hur de har det och vad de tänker göra. Visa intresse och var vuxen på ett bra sätt, helt enkelt.

Han rekommenderar även vuxna att ta en promenad kvällstid.

– Ta en runda, kanske med grannen, och se hur det ser ut i ditt lokala område. Våga prata med ungdomarna. Det skapar trygghet för ungdomarna med vuxna ute.

Fältarna i Upplands Väsby

Vill du komma i kontakt med fältarna?

Telefon 073-910 42 25.

Mail: faltare@upplandsvasby.se

Instagram: @vasbyfaltaren194

Snapchat: vasbyfaltaren 194

Facebook: facebook.com/faltarnavasby

Visa merVisa mindre