SKOTTLOSSNING. Vid midnatt avlossade en polis sitt tjänstevapen i samband med ett gripande i centrala Stockholm. Foto: Mostphotos

Polisen sköt knivbeväpnad 70-åring i centrala Stockholm

En man med en kniv betedde sig hotfullt på ett hostel i centrala Stockholm. Polisen som larmades till platsen valde att skjuta honom i samband med gripandet.

  • Publicerad 06:54, 13 okt 2020

Det var vid midnatt som gäster på ett hostel i centrala Stockholm ringde polisen då en man i 70-årsåldern med kniv betett sig hotfullt mot flera personer.

När polisen kom till platsen blev det tumultartat. Mannen med kniv gjorde ett utfall mot polispatrullen, skriver Aftonbladet.

– Polisen avlossar då sitt tjänstevapen och skjuter mot mannen. Mannen är vaken och talbar och förd till sjukhus. Ingen annan blev skadad i samband med händelsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Polis glömde tjänstevapen på toalett

Utreds av åklagare

Händelsen ska ha ägt rum i närheten av Hötorget. Exakt hur många skott som polisen avlossade är inte klart.

Polisen skriver på sin hemsida att händelsen ska anmälas till särskilda utredningar (SU) enligt rutin. Detta ska alltid göras då en polis avlossar sitt tjänstevapen och en person skadas. Den utredningen leds av en åklagare.

Vårdas på sjukhus

Polisen uppger under tisdagen att den skjutne mannen i 70-årsåldern fortsatt vårdas på sjukhus. Han är gripen och misstänkt för grovt olaga hot, grovt hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Platsen där mannen sköts är fortsatt avspärrad och kommer att undersökas av tekniker under under dagen.