Bilden som polisen gått ut med är "skapad i ett redigeringsprogram utifrån polisens foton på kvinnan". Foto: Polisen / Mitt i

Polisen publicerar ny bild på avliden kvinna – vädjar om tips

Den kvinna som hittades avliden i Kungsängen i slutet av juni i år har fortfarande inte identifierats. Polisen vänder sig därför på nytt till allmänheten, den här gången med en ny bild på kvinnan.

  • Publicerad 11:32, 8 aug 2022

Måndagen den 20 juni larmades polisen till Kungsängen med anledning av att en avliden kvinna hade hittats i terrängen nordöst om E18 vid trafikplats Kungsängen – i området Rankhus.

Polisen valde att inleda en utredning om misstänkt mord i och med att kvinnan hittades.

I slutet av juni gick man ut med en kompositbild – en sorts fantombild, i hopp om att allmänheten skulle kunna hjälpa till att identifiera kvinnan.

– Polisen har fram tills nu dragit i andra trådar för att få kvinnan identifierad, men man har inte lyckats med det, därför vänder vi oss till allmänheten, sa Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm i samband med att bilden publicerades.

Polisen söker tips om död kvinna i Kungsängen

Den 21 juli publicerade polisen ännu en bild då kvinnan fortfarande inte identifierats.

Har den nya bilden gjort att ni kunnat identifiera kvinnan?

– Kvinnan är fortfarande inte identifierad, men vi har fått in bättre tips nu. Så allmänheten uppmanas fortfarande att höra av sig med tips, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson hos polisen, den 8 augusti.

Signalment på kvinnan

Den avlidna kvinna bedöms vara mellan 40 och 50 år. Hon har svart vågformat mellanlångt hår och är 156 centimeter lång.

Då kvinnan hittades bar hon ett midjelångt linne eller en klänning som var ljusgrön eller ljusgul.

Klädesplagget hade även svarta detaljer i brodyr som man valt att publicera en bild av.

Så kan du tipsa polisen

Vet du vem kvinnan är eller tror du dig ha uppgifter som kan leda till att detta klarläggs? Då vill polisen få kontakt med dig. Detsamma gäller om du rört dig i närheten av den plats där kroppen hittades den 20 juni eller dagarna innan dess. Kontaktuppgifter hittar du på polisens hemsida.

Vikingadag i Finnstagårdsparken

Helgskoj i Bro Lördagen den 24 september kan du pröva på en rad aktiviteter från vikingatiden i Finnstagårdsparken i Bro.lördag 24/9 11:57

Ett steg närmare en supermodern bygdegård i Bro

Då startar bygget Vid årsskiftet planerar Riksbyggen att bygget av den nya bygdegården Gläntan ska ta sin början i Bro.fredag 23/9 16:12