En annan hund. Foto: Erik Lejdelin

Polisen på jakt efter öns finkänsliga nosar

Spana efter tjuvar samtidigt som du rastar hunden. Lidingö stad är en av de kommuner som ihop med polisen bjuder in hundägare till föreläsning om hur hundpromenader kan vara brottsförebyggande.

  • Publicerad 07:28, 25 jan 2019

5 februari bjuder Lidingö stad tillsammans med polisen och en rad andra kommuner in hundägare  till en föreläsning i Täby om hur man kan hjälpa till att förebygga bostadsinbrott på hundpromenaden.

Är ute udda tider

Föreläsningen handlar om hur man upptäcker förberedelser till inbrott, vad man ska vara observant på och hur man snabbt tipsar polisen.

– Hundägare är medborgare som är ute och rör sig på tider då inte så många är ute.  De har chans att upptäcka saker som ingen annan kanske ser. Då är det jättebra att de har det här tänket med sig, säger Anna Sundin Adolfsson, preventionssamordnare på Lidingö stad.

Hunden får stanna hemma

Den som vill vara med måste anmäla sig senast 1 februari. Inbjudan har gått ut via Grannsamverkan och i Lidingö stads sociala medier.

Polisen poängterar att föreläsningen enbart är till för hundägare. Hunden får stanna hemma.

– Vet att Lidingöbor är engagerade, därför känns det bra att få bjuda in till den här aktiviteten, säger Anna Sundin Adolfsson.