Polisen varnar för att bostadsinbrotten har ökat i Järfälla och Upplands Bro. Foto: Mostphotos

Polisen om semestertjuvar: Inbrotten har ökat

Polisen varnar för att inbrotten har ökat i Järfälla och Upplands Bro senaste tiden. Semestertider med övergivna bostäder är bingo för inbrottstjuvarna.

  • Publicerad 14:37, 6 jul 2018

Den senaste veckan har Mitt i skrivit om att det skett flera bostadsinbrott i Järfälla och Upplands Bro. Inbrottstjuvar har på olika sätt brutit sig in i bostäder på Snapphanevägen i Jakobsberg, Fågelvägen i Barkarby, Björnbärsstigen i Tibble, Nypongränd i Viksjö och Örtugsvägen i Kungsängen.

Den senaste polisanmälan som Mitt i fått uppgifter om är från en fritidshusägare i Upplands Bro, som någon gång mellan den 27 juni och 4 juli drabbats av inbrott.

Polisen: Inbrotten har ökat

Albin Näverberg vid Stockholmspolisen varnar nu för att bostadsinbrotten har ökat i området.

– Ja, den senaste tiden har inbrotten ökat, främst i Järfälla, men även i Upplands Bro. Där bör man verkligen se om sitt hus. Be grannar att se till bostaden, men framför allt gå inte ut på facebook och sociala medier och tala om att nu ska vi vara borta i två-tre veckor, säger Albin Näverberg.

Så kan du skydda dig mot semesterinbrotten

Mitt i har också skrivit om att polisen den 27 juni grep en misstänkt inbrottstjuv efter en misslyckad dubbelstöt. Mannen sitter nu häktad, misstänkt för två fall av inbrott i Österskär respektive Jakobsberg.

Inbrottstjuv åkte fast efter dubbelstöt

Fakta

Så lurar du semestertjuven

  • Berätta för dina närmaste grannar att du kommer att vara bortrest. Be dem hålla lite uppsikt. Kanske kan någon av dem också ta in din post så att inte brevlådan blir överfull.
  • Ha en timer på några lampor som går på vid olika tidpunkter. Kanske även timer på en gammal radio när du åker bort längre tid.
  • Undvik att berätta i sociala medier att du är bortrest. Berätta inte heller på telefonsvararen hemma att du är bortrest. Vidarekoppla istället telefonen.
  • Om du reser bort länge kan du också be någon du känner klippa gräset i trädgården. Är det vinter kan du be någon skotta snö och gå framför dörren. Kanske kan en granne slänga lite sopor i din behållare och parkera bilen på din uppfart ibland.
Källa: polisen.se
Visa merVisa mindre