Polisen om elavbrottet: ”Allting låg nere”

Tisdagens stora strömavbrott slog hårt mot polisens datasystem. De som kom för att hämta ut pass hos polisen i Sollentuna fick vända i dörren. – Någon skulle ju åka samma dag, så det var lite knepigt, berättar kommunpolis Malin Sundström.

  • Publicerad 13:04, 3 jul 2018

En kranbil körde på tisdagsmorgonen in i en kraftledning i närheten av Rotebro, norr om Stockholm. Då ska ett ställverk ha börjat brinna.

Över 28 000 elkunder i norrort var strömlösa under en knapp timme. För polisens verksamhet blev konsekvenserna stora.

Polisen: ”Allting låg nere”

Kommunpolis Malin Sundström berättar om morgonens lite kaosartade situation i Sollentuna polishus.

– Folk kommer hit och ska göra pass. Men vi kan inte göra något. Hela morgonen har vi inte haft någon ström.

Trots att polisens reservkraftverk kopplades drogs polishusen i Sollentuna och Jakobsberg med datastrul under hela förmiddagen.

– Allting låg ner. Man kan jobba mot mobila enheter men det är segare. Anmälningsupptagningar har släpat lite, förklarar Malin Sundström.

Kunde inte hämta pass

De som bokat in att hämta ut pass blev nekade, enligt Malin Sundström.

– De som kom hit och hade bokat tid var ju inte jättenöjda. En del hade åkt långt med kollektivtrafik. Tåg var ju också inställda.

Hon är tacksam för att besökarna ändå visade förståelse trots strulet. Nu ska datasystemen funka igen.

– De var inte sura på oss, men visst skapade det irritation. Någon skulle ju åka samma dag, så det var lite knepigt. Men de var ju ute i sista minuten.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42