Polisen om elavbrottet: ”Allting låg nere”

Tisdagens stora strömavbrott slog hårt mot polisens datasystem. De som kom för att hämta ut pass hos polisen i Sollentuna fick vända i dörren. – Någon skulle ju åka samma dag, så det var lite knepigt, berättar kommunpolis Malin Sundström.

  • Publicerad 13:04, 3 jul 2018

En kranbil körde på tisdagsmorgonen in i en kraftledning i närheten av Rotebro, norr om Stockholm. Då ska ett ställverk ha börjat brinna.

Över 28 000 elkunder i norrort var strömlösa under en knapp timme. För polisens verksamhet blev konsekvenserna stora.

Polisen: ”Allting låg nere”

Kommunpolis Malin Sundström berättar om morgonens lite kaosartade situation i Sollentuna polishus.

– Folk kommer hit och ska göra pass. Men vi kan inte göra något. Hela morgonen har vi inte haft någon ström.

Trots att polisens reservkraftverk kopplades drogs polishusen i Sollentuna och Jakobsberg med datastrul under hela förmiddagen.

– Allting låg ner. Man kan jobba mot mobila enheter men det är segare. Anmälningsupptagningar har släpat lite, förklarar Malin Sundström.

Kunde inte hämta pass

De som bokat in att hämta ut pass blev nekade, enligt Malin Sundström.

– De som kom hit och hade bokat tid var ju inte jättenöjda. En del hade åkt långt med kollektivtrafik. Tåg var ju också inställda.

Hon är tacksam för att besökarna ändå visade förståelse trots strulet. Nu ska datasystemen funka igen.

– De var inte sura på oss, men visst skapade det irritation. Någon skulle ju åka samma dag, så det var lite knepigt. Men de var ju ute i sista minuten.

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23