Foto: Mostphotos

Polisen misstänker: Rånet var en bluff

En man på Fårticksgatan blev för tre veckor sedan rånad på smycken och annat för en kvarts miljon kronor. Sa han. Nu är han i stället misstänkt för att ha hittat på alltihop.

  • Publicerad 15:43, 25 mar 2021

Fredagen den 5 mars gick larmet.

En man i 40-årsåldern hade rånats i sitt hem.

Han berättade att han annonserat om att han sålde en klocka, men att de som kom för att köpa klockan i stället rånat honom.

De hade tvingat till sig där kontanter och föremål, smycken bland annat, genom våld.

Polisen rubricerade rånet som grovt.

En polisinsats med ett stort antal patruller inblandade sattes igång.

Bland annat användes helikopter i sökandet efter de misstänkta gärningsmännen. Jakten efter rånarna pågick under hela eftermiddagen och in på kvällen.

En rad utredningsåtgärder vidtogs, bland annat förhör, dörrknackning i närområdet och teknisk undersökning på nämnd brottsplats. Strax efter klockan 20.00 avbröts sökandet utan att någon gärningsman hade kunnat gripas eller identifierats.

Nu har polisens utredare kommit fram till att rånet aldrig har ägt rum. Istället har en förundersökning inletts gällande försök till grovt bedrägeri. Två personer är nu delgivna misstanke om försök till grovt bedrägeri samt missbruk av larmanordning.

De misstänkta personerna är dock inte frihetsberövade.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02