Magnus Nilsson är polis i sin egen stad och årets Upplands-Broare. Foto: Åsa Sommarström

Polisen Magnus Nilsson är årets Upplands-Broare

I år delas kommunens pris ”Årets Upplands-Broare” ut till lokalpolisen Magnus Nilsson. – Det är naturligtvis roligt, men jag är lite överraskad, säger han.

  • Publicerad 14:23, 20 sep 2018

När priset tillkännagavs blev Magnus Nilsson först överraskad. Han tänkte, ”jag gör ju bara mitt jobb som polis”.

Men när allt kommer omkring går hans engagemang längre än så.

– Om jag försöker se på det utifrån gör jag nog lite mer än vad man kan förvänta sig, säger han.

Uppvuxen i Kungsängen

Som uppvuxen i Kungsängen med över 40 år i området behöver han knappt använda karta i arbetet. Och människorna känner han också till.

– Nu börjar mina barndomskamraters barn komma upp i tonåren. Vissa är till och med vuxna. En och annan ser ut som en fiollåda i ansiktet när man stöter på dem. Att jag vet precis vilka de är och känner till deras föräldrar.

Hur är det att vara polis i sin egen stad? 

– Bland kollegorna finns det två inställningar. Vissa skulle aldrig kunna jobba på hemmaplan. Där vill man vara ledig likt vem som helst. Jag respekterar de som har den inställningen, men för egen del är det uteslutande positivt.

Sedan 2015 har han rollen som kommunpolis, en brygga mellan polisen och civilsamhället. Han är ansvarig för extern, strategisk samverkan inom polisen, men är också med på operativa insatser.

Hur har Upplands-Bro förändrats under dina år här? 

– Kommunen växer. Det har framför allt accelererat de senaste tio åren, med industrier och nybyggnationer. Stan sprids utåt. Utifrån ett polisiärt perspektiv finns olika problem som kommer och går. Just nu är vår största utmaning centrala Bro, som polisen nationellt bedömt som ett utsatt område. Inte för att det är vilda västern där. I stort är Upplands-Bro en lugn och trygg kommun.

Fakta

Prisets motivering

”Fast han har en roll som tar mycket tid och kraft så ger han alltid mer tid och kraft än han egentligen behöver. Den jag vill nominera är vår mest engagerade polis i kommunen, Magnus Nilsson. Han svarar oftast i telefon även när han är ledig, han är alltid trevlig och intresserad av vad man har att säga. Fast han antagligen har hört samma sak miljoner gånger. Magnus gör ett svårt och viktigt jobb och han gör det med en brand för den hör kommunen som är på riktigt! Han förtjänar ett ordentligt tack för att han gör ett så tufft jobb, så bra i en tid där vi alla vet vad polisen har för resurser.”

Källa: Upplands-Bro kommun
Visa merVisa mindre

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49