Norrmalmspolisen har presenterat årets medborgarlöften, områden som ska vara i fokus för deras arbete kommande år. I år är det fyra områden som är gemensamma för hela polisområdet, där Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Lidingö ingår.

Men i varje stadsdel är läget olika och på Kungsholmen har man därför ytterligare brutit ner de riktade insatserna mot en rad områden.

Enligt avgående kommunpolisen Peter Enell är ”arbetet mot missbruksproblematiken” som finns i stadsdelen fortsatt i fokus. Där handlar det framförallt om att fortsätta den samverkan som finns mellan dem, staden, stadsdelen och de olika institutionerna enligt Enell. Men också om kvickare insatser.

– Vi ska utveckla samverkan och även jobba mer med operativa samordnare som kan lägga ut jobb på den yttre personalen fort så vi får mer gjort. Det ska gå snabbare, säger Enell.

Fortsatta insatser i Hornsbergs strand, kring ungdomar (som i samband med de stora festerna i Rålis) och brott i nära relationer är också i fokus. Även trafik är ett område som ska vara under lupp.

– Det är brett, det kan ju också handla om gångtrafikanter och framkomlighet. Vi har ju till exempel många äldre här så det tittar vi på mycket, säger Enell.