SLUTAR SNART. Peter Enell slutar snart som kommunpolis men har varit med och tagit fram årets medborgarlöften. Foto: Pekka Pääkkö

Polisen lovar snabbare insatser på Kungsholmen

Narkotika, ungdomar och snabbare insatser på plats. Det är några av polisens fokusområden på Kungsholmen i år.

  • Publicerad 14:06, 10 feb 2021

Norrmalmspolisen har presenterat årets medborgarlöften, områden som ska vara i fokus för deras arbete kommande år. I år är det fyra områden som är gemensamma för hela polisområdet, där Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Lidingö ingår.

Men i varje stadsdel är läget olika och på Kungsholmen har man därför ytterligare brutit ner de riktade insatserna mot en rad områden.

Enligt avgående kommunpolisen Peter Enell är ”arbetet mot missbruksproblematiken” som finns i stadsdelen fortsatt i fokus. Där handlar det framförallt om att fortsätta den samverkan som finns mellan dem, staden, stadsdelen och de olika institutionerna enligt Enell. Men också om kvickare insatser.

– Vi ska utveckla samverkan och även jobba mer med operativa samordnare som kan lägga ut jobb på den yttre personalen fort så vi får mer gjort. Det ska gå snabbare, säger Enell.

Fortsatta insatser i Hornsbergs strand, kring ungdomar (som i samband med de stora festerna i Rålis) och brott i nära relationer är också i fokus. Även trafik är ett område som ska vara under lupp.

– Det är brett, det kan ju också handla om gångtrafikanter och framkomlighet. Vi har ju till exempel många äldre här så det tittar vi på mycket, säger Enell.

Medborgarlöften

Generella löften för Norrmalmspolisen

Narkotikabrott

Samverkan med olika aktörer i förebyggande arbete mot narkotika samt insatser mot unga, ostraffade narkotikamissbrukare, öppna drogscener och kriminella nätverk.

Trafikbrott

Insatser för ökad trafiksäkerhet och en förbättrad trafiksituation. Målet är även att det ska hämma kriminella nätverk och annan brottslighet.

Ungdomar

Kontakt- och relationsskapande arbete och insatser mot ungdomar som begår brott. Ha en central roll i samverkansforum kring unga.

Brottsoffer

Ökad uppmärksamhet gentemot det enskilda brottsoffret. Särskilt fokus på utsatta och sårbara brottsoffer inklusive samverkan och informationsinsatser.

Källa: Polisen

Visa merVisa mindre