Möten. Mikael Eriksson, områdespolis i Gamla stan, vill att polisen ska vara mer tillgänglig. Foto: Privat/Pekka Pääkkö

Polisen kan bli stående inslag på Stortorget

Polisen i Gamla stan ska bli mer tillgänglig. Därför kommer områdespolisen Mikael Eriksson hålla till vid Stortorget en timme i veckan, för att svara på boendes och näringsidkares frågor.

  • Publicerad 16:06, 5 feb 2021

Områdespolisen Mikael Eriksson har jobbat i Gamla stan i ett par års tid. Men som han upplevt det har det inte varit helt lätt för att hålla en bra kontakt med folk i området.

– Jag åker ofta segway, och det är inte helt lätt att få tag i mig när jag sveper förbi. Det gör att det kan bli svårt för folk att komma i kontakt med mig. Så jag bestämde mig för att finnas på samma plats och samma tid varje vecka, säger Mikael Eriksson.

Tiden som bestämdes var en timme varje onsdag, med start klockan 15.30. Platsen blev Stadsmissionens lokaler på Stortorget 3.

– Vi kommer ha en liten mottagning där, och har man frågor till oss är det bara att komma förbi. Vi vill att boende och näringsidkare i Gamla stan ska känna att de kan ha en bra och naturlig kontakt med oss, något som jag känner inte finns idag, säger Mikael Eriksson.

Kan bli ett permanent inslag

Mötena kommer att hållas samma dag och tid under hela våren. Alla är välkomna till träffarna, för att träffa lokalpolisen och prata lite, eller få svar på frågor som rör polismyndigheten och dess verksamhet.

– Om det faller väl ut och folk tycker det är bra, så fortsätter vi hålla mötena efter våren. Om det går jättebra då kanske vi utökar det hela, säger Mikael Eriksson.

– Vi kan åka runt och jaga tjuvar och banditer, men det kommer aldrig vara lika effektivt som när vi har lokalsamhället med oss. Det här är ett sätt att göra dem delaktiga i vårt arbete.