Shayan Gaff sköts ihjäl i Segeltorp. Men de skyldiga sköt fel person, tror polisen. Foto: Anna Z Ek

Polisen: ”Jobbar så mycket vi bara orkar i fallet”

I torsdags begravdes Nackabon Shayan Gaff, 22, som sköts till döds i Segeltorp. Begravningen hölls i Tyresö. Mordet berör polisen – som jobbar intensivt i fallet.

  • Publicerad 04:55, 1 nov 2018

I dag, torsdag, förs alltså 22-årige lärarstudenten och Nackabon Shayan Gaff till sin sista vila i Tyresö.

Samtidigt jobbar polisen oförtröttligt för att försöka hitta de skyldiga till dödsskjutningen.

– Vi gör vårt yttersta. Vi jobbar så mycket vi bara kan och orkar, och mycket övertid, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare.

Kriminalpolisen har satt in samtliga tillgängliga resurser, berättar han.

Allt pekar enligt polisen på att gärningsmännen tog fel på person – och sköt ihjäl en helt oskyldig 22-åring.

– Att det bara blivit ännu mer skjutande sedan 90-talet, att vi inte kunnat lösa problematiken, att det kraftiga gängvåldet nu drabbat oskyldiga. Det är upprörande för oss alla, säger Fredrik Gårdare.

Hur ser ert arbete ut?

– Vi jobbar fortsatt med att hitta vittnen som kan ha sett eller hört något. Som funnits på plats, som varit i närheten eller kan ha sett en flykt.

Det var strax innan klockan 23 förra söndagen som Shayan Gaff sköts till döds i Segeltorp i Huddinge. När polisen kom fram hittade de 22-åringen svårt skadad, och Shayan Gaff avled senare under natten.

Polisen tror att gärningsmannen färdades på en moped eller lätt motorcykel. Man letar även efter vittnen flera kilometer från Segeltorp.

– Vittnen kan ha sett mopeden eller den lätta motorcykeln komma åkandes kvart i elva på söndagskvällen i riktning från Segeltorp. Kanske kan vi också hitta någon som sett den lätta motorcykeln, mopeden eller skotern komma till Segeltorp innan mordet, säger Fredrik Gårdare.