Polisens tekniker på brottsplatsen under fredagen. Foto: Peter Sincic

Polisen jagar misstänkt efter dubbelmordet i Bro

Den man som togs in på förhör tidigare i veckan är släppt. Nu jagar polisen en man som är anhållen i sin frånvaro misstänkt för dubbelmordet i Upplands-Bro, rapporterar Aftonbladet. Vittnen ska ha sett en bil lämna brottsplatsen, men bara noterat halva registreringsskylten.

  • Publicerad 10:04, 24 feb 2019

Strax innan klockan 00.30 natten till torsdagen fick polisen in ett larm. Människor i Bro hade hört skottlossning – upp emot 15 skott ska ha avfyrats.

När polisen kommer fram hittar de en man som skjutits i bröstet. De påbörjade en livräddningsinsats – men hans liv gick inte att rädda.

När området söktes av med hundpatrull hittades ännu en man död – några hundra meter från där polisen hittat den första personen. Båda offren var i 20-årsåldern, enligt Aftonbladet.

Förskola höll stängt

De båda avlidna hittades i närheten av skolor och under fredagen höll Norrängens förskola stängt. En man greps misstänkt för morden och togs in på förhör.

Men han släpptes och har nu blivit avskriven från utredningen.

Nu jagar polisen en annan man som är anhållen i sin frånvaro – misstänkt för dubbelmordet, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Sett en vit bil

Han ska enligt tidningen vara känd av polisen sedan tidigare och han har dömts för flera brott – men av mindre allvarlig karaktär. Polisen har under helgen satt in extra resurser för att hitta mannen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vittnen ha sagt till polisen att de sett en vit bil köra i väg från brottsplatsen efter skottlossningen – men bara hunnit notera delar av registreringsnumret.

Dubbelmordet är det andra våldsamma dådet i Upplands Bro på kort tid. Den 11 februari sköts en man i foten och enligt uppgifter till SVT har dåden kopplingar till varandra.