Uppståndelse utanför banken där rånarna körde in i fönstret. Foto: Läsarbild

Polisen jagar bankrånare i Hässelby – två gripna

Flera personer rånade Handelsbanken i Hässelby gård vid lunchtid på torsdagen. Två män har gripits misstänkta för rånet och ytterligare tre har tagits in för förhör, enligt polisen.

  • Publicerad 12:42, 14 feb 2019

Rånarna körde in ett fordon via ett fönster och enligt uppgifter till polisen ska minst en av rånarna ha varit beväpnad med pistolliknande föremål.

Gärningsmännen lämnade platsen i bil i riktning mot Loviselundsvägen. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Ett stort antal patruller, inklusive en helikopter, sattes in i rånarjakten och vid 15-tiden meddelade polisen att två misstänkta män gripits.

Senare under kvällen meddelade polisen att ytterligare tre personer tagits in för förhör under eftermiddagen.

 

Rånarna körde in en bil genom bankens fönster. Foto: Oskar Carlsson

Det är oklart vad gärningsmännen kom över vid rånet.

– Vi har hittat ett antal väskor slängda i närområdet som vi tror har koppling till rånet. De kommer att undersökas av våra tekniker innan vi flyttar dem från platsen, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral till Mitt i.

Tunnelbanan avstängd

Bredvid banken ligger Café de Nice, där flera personer befann sig när rånet ägde rum.

– Jag hörde när bilen körde genom glaset. Det lät som en bomb, säger en man som var inne på kaféet, till Mitt i:s reporter på plats.

Han säger att han såg en av rånarna genom kaféfönstret.

– Han verkade helt lugn.

– Det är hemskt att det händer här, säger han.

Flera personer uppger att rånarna var minst fem till antalet. De var alla maskerade.

Mitt i har talat med en grupp skolelever som såg hur rånarna kastade sig i en bil och försvann. De såg inga skjutvapen, men däremot en kofot och batongliknande föremål.

Polisen beordrade inledningsvis att tunnelbanan inte skulle stanna vid stationen Hässelby gård för att hindra att  gärningsmännen skulle fly den vägen, men från 13.30-tiden stannade tågen som vanligt igen.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

Handelsbankens presschef Johan Wallqvist har inte fått några uppgifter om att någon i personalen skulle ha skadats fysiskt vid rånet.

– Men vår högsta prioritet i sådana här lägen är att ta hand om vår personal. Det är ofta en väldigt chockartad upplevelse att utsättas för något sådant här, och vi skickar alltid ut ett team för att ta hand om vår personal när det inträffar, säger han.

Johan Wallqvist har inga uppgifter att lämna om vad rånarna kom över.