Närvaro. Det var många poliser i Visättra förra torsdagen. Foto: Claudio Britos

Polisen hittade skarpladdad pistol vid insats för ökad närvaro

Ett 20-tal poliser var ute i Grantorp, Visättra och Vårby i förra veckan för att prata med folk som ett led i det brottsförebyggande arbetet. Under insatsen hittade de en skarpladdad pistol.

  • Publicerad 15:05, 25 maj 2022

Kanske såg du ovanligt många poliser i Grantorp, Visättra och Vårby förra veckan och undrade vad som hänt? De var inte där på grund av något brott, utan som en del i det förebyggande arbetet. Det främsta syftet var att prata med invånarna.

– Målsättningen var att prata med folk om hur de har det och om de känner sig trygga. En del kanske hade upplysningar att lämna. Vi pratade både med näringsidkare och allmänheten, totalt var det ett 30-tal personer, säger Andreas Callin, operationsledare.

Både Grantorp, Visättra och Vårby är med på polisens lista över utsatta områden och Huddingepolisen har fått förstärkning från övriga landet för att kunna öka sin närvaro de här områdena. Den här insatsen var en del i det brottsförebyggande arbetet.

Hittade vapen

Ett 20-tal poliser var ute områdena. De hade även med sig hundpatrull som sökte efter vapen och narkotika. Och de hittade en skarpladdad pistol som togs i beslag.

– Den låg halvt dold i buskaget på väg mot Visättra IP, säger Andreas Callin.

Hundpatrullen hittade också en mindre mängd narkotika bakom Annerstaskolan.

Polisen är nöjda med insatsen

– När vi kommer så förknippas det med att det har hänt något. Nu ville vi bara prata med folk och vi fick väldigt positiv respons och en bra lägesbild, säger Andreas Callin.