Det var vid en kontroll av ett antal personer i Bro som en pistol återfanns i närheten. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Polisen hittade pistol i centrala Bro – bedöms som skarp

Ett flertal individer kontrollerades av polis under lördagskvällen i centrala Bro. I samband med detta hittades en pistol i närområdet – denna bedömer polisen som skarp.

  • Publicerad 10:39, 16 nov 2020

Polisen i Upplands-Bro och Järfälla skriver under söndagen på sin Facebook om hur de kontrollerade ett antal ”intressanta individer” under lördagskvällen i centrala delarna av Bro.

I samband med den här kontrollen hittades en pistol i närområdet. Den här pistolen bedömer polisen som skarp och den togs i beslag.

Polisen konstaterar vidare att en kommande teknisk undersökning får visa om någon gärningsperson kan knytas till det här vapnet, som rubriceras som grovt vapenbrott. Vidare undersökning kommer även att besvara om vapnet kan ha använts vid andra brott.

”Ett vapen mindre i kriminella nätverksmiljöer. Vårat arbete riktat mot denna problematik, som är en del av den polisiära vardagen, fortsätter således”, avslutas polisens inlägg.

Fortsatt kraftig ökning av covidfall

Så många över 18 år har fått tredje sprutan. Många fortsätter att insjukna då omikronvarianten sprider sig i Upplands-Bro. Den senaste veckan har 185 nya fall av covid-19 konstaterats i kommunen.torsdag 20/1 16:03

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20