Det var vid en kontroll av ett antal personer i Bro som en pistol återfanns i närheten. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Polisen hittade pistol i centrala Bro – bedöms som skarp

Ett flertal individer kontrollerades av polis under lördagskvällen i centrala Bro. I samband med detta hittades en pistol i närområdet – denna bedömer polisen som skarp.

  • Publicerad 10:39, 16 nov 2020

Polisen i Upplands-Bro och Järfälla skriver under söndagen på sin Facebook om hur de kontrollerade ett antal ”intressanta individer” under lördagskvällen i centrala delarna av Bro.

I samband med den här kontrollen hittades en pistol i närområdet. Den här pistolen bedömer polisen som skarp och den togs i beslag.

Polisen konstaterar vidare att en kommande teknisk undersökning får visa om någon gärningsperson kan knytas till det här vapnet, som rubriceras som grovt vapenbrott. Vidare undersökning kommer även att besvara om vapnet kan ha använts vid andra brott.

”Ett vapen mindre i kriminella nätverksmiljöer. Vårat arbete riktat mot denna problematik, som är en del av den polisiära vardagen, fortsätter således”, avslutas polisens inlägg.

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20

Bro ska fyllas med offentlig konst

Stor konstfestival nästa år. Nästa år deltar Upplands-Bro, Nacka och Stockholms stad i konstfestivalen Wall Street Stockholm. Tanken är att 222 konstverk ska fylla gator och torg i de tre kommunerna.måndag 29/11 15:28