Det var vid en kontroll av ett antal personer i Bro som en pistol återfanns i närheten. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Polisen hittade pistol i centrala Bro – bedöms som skarp

Ett flertal individer kontrollerades av polis under lördagskvällen i centrala Bro. I samband med detta hittades en pistol i närområdet – denna bedömer polisen som skarp.

  • Publicerad 10:39, 16 nov 2020

Polisen i Upplands-Bro och Järfälla skriver under söndagen på sin Facebook om hur de kontrollerade ett antal ”intressanta individer” under lördagskvällen i centrala delarna av Bro.

I samband med den här kontrollen hittades en pistol i närområdet. Den här pistolen bedömer polisen som skarp och den togs i beslag.

Polisen konstaterar vidare att en kommande teknisk undersökning får visa om någon gärningsperson kan knytas till det här vapnet, som rubriceras som grovt vapenbrott. Vidare undersökning kommer även att besvara om vapnet kan ha använts vid andra brott.

”Ett vapen mindre i kriminella nätverksmiljöer. Vårat arbete riktat mot denna problematik, som är en del av den polisiära vardagen, fortsätter således”, avslutas polisens inlägg.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49