Polisen förberedde sig på skolskjutning

Under förmiddagen ryckte en större polispatrull ut till en misstänkt skolskjutning på Källbrinksskolan. Det misstänkta vapnet visade sig vara tillverkat i träslöjden till en filminspelning.

  • Publicerad 12:04, 23 nov 2017

Polispådraget var stort utanför Källbrinksskolan i Huddinge i förmiddags. Det misstänkta vapnet visade sig dock vara en attrapp som skulle användas till en filminspelning av elever på skolan.

Vad tänkte ni när ni åkte ut till skolan?

– Att det var en skolskjutning. Vi måste sikta högt när vi får in sådana här uppgifter och vara förberedda på det värsta. En person har setts utanför skolan med ett vapenliknande föremål och gått in i skolan, då sätts det in ganska stora resurser, säger Ulrika Malmberg, inspektör på Hudingepolisen.

Hon vill inte gå in i detalj på vad som har hänt, men berättar att några fjortonåriga elever tillverkat en låtsaspistol i träslöjden, som en del av ett skolprojekt.

– De har tillverkat en vapenattrapp i slöjden. Det är kanske lite olämpligt, eftersom det är barn som har sett det här och blivit rädda.

Tycker du att skolan har brustit i sin hantering av händelsen?

– Till viss del tycker jag att de har brustit lite grann, men jag kan inte redogöra för på vilket sätt, eftersom jag inte vill gå in i detalj på ärendet, säger Ulrika Malmberg, Huddingepolisen.

Strax efter klockan elva lämnade polisen skolan, efter att ha pratat med de berörda eleverna och personal. Mitt i Huddinge söker rektor på skolan.