Runt 30 personer hade samlats för att ta farväl. Foto: Claudio Britos

Polisen: Fel person kan ha skjutits i Segeltorp

I söndags sköts en 22-årig man till döds i Segeltorp centrum. Nu tror polisen att 22-åringen egentligen inte var måltavlan, rapporterar DN.

  • Publicerad 15:15, 23 okt 2018

Sent i söndags kväll sköts en 22-årig man från Nacka till döds i Segeltorp centrum. Hans nära och kära har inte kunnat förstå varför just han skjutits.

Nu säger polisen att den här skjutningen avviker från andra dödsskjutningar, vilket DN var först att rapportera om.

– Tillvägagångssättet liknar mord i gängmiljön. Men där upphör likheterna, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till HuddingeDirekt.

– Det kan vara så tragiskt att en helt utomstående person har fallit offer för det grova våldet, att fel person har blivit skjuten. Han förekom inte i kriminella miljöer och är inte känd hos polisen sen tidigare. Han tillhör en helt vanlig familj.

Många Segeltorpsbor hörde skotten som avlossades 22.44 på söndagskvällen. Vittnen såg också minst en misstänkt gärningsman åka från platsen på en moped.

Vill ha in fler vittnesmål

Polisen har valt att gå ut med den här informationen för att få in fler vittnesmål från området.

– Man behöver inte vara helt säker på att det man har sett är av värde för oss. Om du har sett något vill vi höra det så avgör vi om det är intressant eller inte, säger Nils Martling, utredare hos polisen.

Fredrik Gårdare fortsätter:

– Kanske har man sett en moped, mc eller bil busköra genom sitt bostadsområde vid 23-tiden på väg bort från brottsplatsen. Det kan vara flera kilometer från Segeltorp, det är fortfarande intressant.