Polisen: Fel person kan ha skjutits i Segeltorp

I söndags sköts en 22-årig man till döds i Segeltorp. Mannen är sedan tidigare inte känd hos polisen och de befarar nu att gärningsmannen kan ha tagit fel person. – Varken den mördade eller hans familj är känd hos oss sedan tidigare och det gör det ovanligt i den här typen av mord. Det kan vara så fruktansvärt att de tagit fel person, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare.

  • Publicerad 14:30, 23 okt 2018

Det var strax innan 23 i söndags kväll som polisen fick larm om en skottlossning i Segeltorp. När de kom till platsen hittade de en svårt skadad man.

Mannen, en 22-årig Nackabo, kördes till sjukhus men avled senare under natten av sina skador.

På platsen där skjutningen ägde rum har blommor och tända ljus placerats. Precis i närheten ligger en skola och många förbipasserande elever stannar upp vid minnesplatsen.

Inte tidigare känd hos polisen

På tisdagseftermiddagen har polisen fortfarande ingen misstänkt gripen och motivet bakom mordet är ett frågetecken.

– Varken den mördade eller hans familj är känd hos oss sedan tidigare och det gör det ovanligt i den här typen av mord. Det kan vara så fruktansvärt att de tagit fel person, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare.

Hans uppfattning är att Segeltorp inte heller är ett område där problematiken med gängkriminalitet är som störst, men menar samtidigt att de pågående konflikterna gängen emellan drabbar hela Stockholms län.

– De boende i området bör inte känna någon otrygghet på grund av det här mordet – det finns betydligt mer utsatta platser. Men när det gäller de grova våldsbrott som sker i de här konflikterna så kan det inträffa var som helst geografiskt.

Söker efter vittnen

Polisen vädjar nu efter alla typer av vittnesuppgifter. De är speciellt intresserade av personer som har sett en moped eller motorcykel försvinna från platsen.

– Det finns uppgifter om att gärningsmannen har försvunnit på en moped eller MC och det är även vår hypotes. Vi vill komma i kontakt med boende i närheten, men även flera kilometer bort som har sett någon köra i riktning bort från Segeltorp vid tidpunkten.