Polisen sökte över området med helikopter. Genrebild. Foto: Mostphotos

Polisen efterlyser vittnen efter skjutningen i Väsby

En man i 20-årsåldern skadades allvarligt efter en skjutning i Sigmaområdet i lördags kväll. Polisen utreder händelsen som mordförsök. Nu vädjar de till allmänheten om tips.

  • Publicerad 14:01, 7 jul 2021

Under lördagskvällen vid 18.45 fick polisen ett larm om en att en person blivit skjuten i ett bostadsområde nära Sigma centrum.

– Personen som är skjuten blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, uppger Lotta Lundberg på Sollentunapolisen i mejl till Mitt i Upplands Väsby.

LÄS ÄVEN: Ung man hittades skottskadad utomhus

Offret ska vara en man i 20-årsåldern som enligt medieuppgifter sköts i huvudet. Efter skjutningen ska flera personer ha setts bege sig från platsen på elsparkcykel.

Även bilar ska ha lämnat platsen i hög fart.

Polisen inledde under kvällen en större insats med både polishelikopter, hundpatrull, kriminaltekniker, områdespoliser samt ett flertal polispatruller. 

De förhörde vittnen för att få en bild av vad som hänt.

Brand i skogsområde

I ett skogsområde i närheten började det brinna ungefär samtidigt. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade någon försökt bränna upp kläder och eventuellt även skyddsvästar.

Polisen utreder enligt Aftonbladet om det finns något samband mellan skjutningen och branden.

– Vi arbetar fortsatt med att höra vittnen och jobbar med filminhämtning och dörrknackning i området. Vi uppmanar personer som har befunnit sig i området under lördagen att kontakta polisen då vi bland annat söker en kvinna med barnvagn, uppger Lotta Lundberg till Mitt i.

Det är nu polisens enhet för grova brott i Sollentuna som utreder skjutningen. De rubricerar händelsen som mordförsök.

– Målsägaren är fortfarande allvarligt skadad och läget är kritiskt men stabilt.

På onsdagen hade ännu ingen gripits för skjutningen.

– Vi ser att vi har ett bra tempo i utredningen och betraktar detta som en isolerad händelse.