Polisen i Järva hittade en stor mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby. Foto: Dennis Tihinen

Polisen efterlyser haschägare på Facebook

Polisen i Järva hittade en stor mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby under torsdagseftermiddagen. Gatuvärdet uppskattas till mellan 100 000 till 150 000 kronor. Nu efterlyser de ägaren i ett litet annorlunda inlägg på Facebook.

  • Publicerad 14:04, 11 aug 2017

Inlägget, som Polisen Järva la ut på sin Facebooksida i torsdags, har fått stor spridning i sociala medier, och under fredagen strax efter lunchtid hade inlägget delats 437 gånger och fått över 130 kommenterar, mest uppskattande över den humoristiska tonen.

I inlägget efterlyser de ägaren till en stor mängd hasch som de hittade i Rinkeby under torsdagen:

”Uniformerad personal hittade under eftermiddagen en större mängd hasch i ett allmänt utrymme i Rinkeby. Vi önskar nu komma i kontakt med ägaren som gärna får ringa oss. Gatuvärdet är ändå mellan 100 000 till 150 000 kr. Om inte så kontaktar vi dig när DNA analysen är klar.”

– Vi tror inte att ägaren kommer att höra av sig, men vi valde ändå att skriva i den tonen, vilket verkar vara uppskattat med tanke på responsen. Vi ville visa att vi är aktiva i arbetet mot narkotikabrotten, säger Daniel Ångman, gruppchef för polisen i Järva.

Han säger att det är vanligt att narkotika göms i allmänna utrymmen och att polisen har satt i system att leta efter narkotikagömmor i fastigheter och andra allmänna utrymmen.

– Nu hittade vi 1,5 kilo hasch vilket är lite utöver det vanliga. Vi har skickat in beslaget på DNA analys och väntar på resultatet, säger han.