Mordet i Tibble. Polisen var på plats med omfattande resurser under lördagsnatten. Foto: Brottsplats Sthlm

Polisen efterlyser filmmaterial från dödsskjutningen i Tibble

Utredningen efter dödsskjutning som ägde rum sent på lördagskvällen vid grönområdet mellan Hallonvägen och Hjortronvägen i Tibble fortgår. På tisdagen finns ännu ingen frihetsberövad.

  • Publicerad 16:43, 24 nov 2020

Trygghetsskapande arbete har pågått i området till följd av dödskjutningen som inträffade natten mot söndag i Tibble. En man i 25-årsåldern hemmahörande i Bro hittades på platsen då polis och ambulans ankom. Han fick vård på plats men avled av sina skador.

Polisen uppger på tisdagen för Mitt i att man har ett önskemål till allmänheten i Upplands-Bro.

– Om det finns någon av de boende på Hjortronvägen och Hallonvägen, och området där kring, som har övervakningsfilm eller mobilfilmer som man tror kan vara av intresse för utredningen så är vi väldigt intresserade av att ta del av dessa, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Man skjuten till döds i Tibble

Polisen vill i nuläget inte kommentera i vilka miljöer som misstänkta gärningsmän söks.

Under söndagen gick polisen i Järfälla och Upplands-Bro ut i ett Facebookinlägg där de bland annat skrev: ”Vittnesuppgifter talar om att två misstänkta gärningspersoner har färdats på moped/skotermc”.

Bryngelsson uppger vittnesuppgifter kring detta är fortsatt intressanta och välkomna om man ännu inte varit i kontakt med polisen.

Har du filmmaterial kan du i ett första led med fördel lämna dessa i form av skärmdumpar och kontaktuppgifter via polisens hemsida.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24