Mordförsök. Mannen träffades i benen och ryggen vid en bensinstation i Jakobsberg. Foto: Sal Idriss/Byrd

Polisen efter skjutningen i Jakobsberg: "Konflikten inte avgjord"

Den man som sköts vid en bensinmack i Jakobsberg kunde lämna sjukhuset redan dagen efter. Enligt kommunpolisen Magnus Nilsson finns en risk för mer våld.

  • Publicerad 10:49, 14 jun 2021

Uppenbarligen har målsäganden fiender.

Det var i fredags som en man i 25-årsåldern blev skjuten med flera skott i benen och nedre delen av ryggen vid en bensinstation i Jakobsberg. Flera personer sågs lämna platsen i bil.

– Han segnade ner till marken och förs med ambulans till sjukhus, men med hänsyn till omständigheterna och skadorna så har han en rackarns tur, säger Magnus Nilsson, kommunpolis.

För trots att han blev beskjuten och träffad kunde mannen lämna sjukhuset redan under lördagen. En förundersökning om försök till mord pågår.

Enligt Expressen ska de misstänkta gärningsmännen ha följt efter ambulansen till sjukhuset.

– Det är ett standardutförande i samband med den här typen av skjutningar att man ställer polispatruller vid sjukhuset för att undvika att gärningsmännen avslutar jobbet. Men om det här gjordes på förekommen anledning vet jag inte, säger Magnus Nilsson.

Känd kriminell

Mannen är välkänd av polisen sedan tidigare och enligt Expressens uppgifter ska han ha en central roll i ett kriminellt nätverk i Järfälla.

– Vi har följt hans karriär i den här världen i antal år. Han har varit aktiv ganska länge.

Befarar ni hämndaktioner och ännu mer skjutningar?

– Uppenbarligen har målsäganden fiender. Nu överlevde han och kunde lämna sjukhuset ganska snart. Risk för mer våld finns det absolut men vi vet inte mot vem och hur. Men konflikten är inte avgjord.

Bör allmänheten vara orolig?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vad som riskerar att hända nu är för tidigt att säga. Utredningen har pågått intensivt under helgen och kommer att fortsätta.