Polisen svarar att de ska åka ut på sådana här allvarliga händelser. Foto: Läsarbild Jan Hägglund

Polisen efter bomben: ”Sånt ska vi åka ut på”

En rörbomb sprängdes i Stocksund men polisen kom aldrig. Nu svarar de om händelsen. – Sådant ska vi åka ut på, det måste ha blivit ett missförstånd, säger Anna Ohlsson på Täbypolisen.

  • Publicerad 15:16, 29 maj 2018

Efter Mitt i:s nyhet om att polisen inte åkte till Stocksund när en rörbomb sprängdes svarar de nu att det måste ha skett ett missförstånd.

– Det känns som att det har skett något missförstånd, sådant här ska vi åka ut på. I akuta situationer försöker vi alltid skicka resurs och det är svårt i efterhand att svara vad som egentligen hände, säger Anna Ohlsson som är lokalpolischef på Täbypolisen.

I artikeln riktar Jan Hägglund, som blev vittne till sprängningen och även tog hand om bomben, kritik mot polisen. Han frågar sig hur man ska kunna känna sig trygg när polisen inte ens åker ut på bombsprängningar.

– Vi måste titta på att vad vi har för fakta i varje fall men som grundregel försöker vi att vara ute och tala om för folk att vi kommer när de behöver oss. I lördags var vi till exempel på plats under hamnens dag och pratade med de som var där, säger Anna Ohlsson.

Polisen har hämtat bomben

På tisdagseftermiddagen var polisen hos Jan Hägglund och hämtade röret som använts som bomb. De ska nu kolla efter fingeravtryck och har fått signalement på killarna.

– Jag gav signalement och sa att jag tycker detta är allvarligt. Killarna kanske behöver påminnas om att det inte är ok att spränga och att värre saker kan hända, säger Jan Hägglund.

Jan ringde polisen på nummer 11414 och fick sitta i lång kö och sedan bli kopplad till olika enheter. Polisen informerar att vid sådana här händelser är det bättre att ringa 112.