Anders Ström vågade inte ingripa när de resande kom till hans gård. Foto: Åsa Sturestig

Polisen avhyste härjande bosättare

Ett 100-tal personer med husvagnar, husbilar, tält och fyrhjulingar har under helgen belägrat naturreservatet vid Bögs gård. Besökare hotades och grödor förstördes. Först på måndagen kunde polisen med hjälp av bärgare avhysa dem.

  • Publicerad 15:33, 9 maj 2016

Sällskapet, som är kringresande irländska arbetare som flyttar runt tillsammans med sina familjer, kom till Bögs gård i fredags. De parkerade sina fordon på en hövall och på några minuter hade de byggt upp sitt samhälle.

Hela helgen pågick ett högljutt festande och sällskapet uppträdde hotfullt mot flera personer som vistades i naturreservatet.

Arrendatorn Anders Ström såg det hända men kunde inget göra.

– Jag gick hit och försökte prata med dem, men jag kände mig hotad. Jag kunde bara se på när de förstörde mina åkrar, säger han.

Anders Ström kontaktade omedelbart polisen när sällskapet kom, men ingenting hände förrän på måndagen. Då kom polisen dit tillsammans med bärgningsbilar. Sällskapet flyttade då frivilligt, men endast några kilometer bort till Upplands Väsby där de nu har slagit sig ner vid Smedby.

Det är inte första gången Bögs gård har haft olagliga bosättningar på sina marker. En liknande händelse inträffade för tre år sedan.

– För två år sedan kom de också, men då hann vi mota bort dem, säger Anders Ström.

SL: Nu öppnar vi framdörrarna på bussarna

Nyheter Blir först i Sverige Genom att installera skyddsglas vid förarhytten i bussarna blir SL först i Sverige att öppna framdörrarna under coronapandemin.fredag 4/12 15:00

Rättegång ställdes in då fritagning befarades

Nyheter Mystiskt telefonsamtal till häktet väckte misstankar Attunda tingsrätt ställde på torsdagen in rättegången mot en 16-årig pojke och tre gängkriminella som åtalats för inblandning i ett misslyckat beställningsmord. Orsaken var att man befarade ett...fredag 4/12 12:15