Polisen har fått avvisa så kallade ”asfaltsläggare" som flyttat runt i norrort. Foto: Mostphotos

Polisen: ”Asfaltsläggare” skräpar ner

Polisen har fått avvisa så kallade ”asfaltsläggare” som flyttat runt i norrort. – Efter varje flytt har de lämnat efter sig massa skräp, förklarar Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 12:26, 6 jul 2018

Vid midnatt mot onsdag ska en grupp person som polisen kalla ”asfaltsläggarna” ha slagit läger vid Enköpingsvägen i Barkarbystaden. Det handlar om personer som flyttar runt och erbjuder sina tjänster åt allmänheten.

Polispatrull var snabbt på plats och de ombads att lämna parkeringen i Barkarbystaden, enligt Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

– På förmiddagen blev de avvisade. De flyttade sig inte långt utan bara till en annan parkering i Järfälla, konstaterar han.

Uppehöll sig i Bro tidigare

Tidigare ska samma personer, enligt polisens uppgifter, ha varit vid Björknäs Camping i Bro.
Parkeringsplatser är ju till för parkerade bilar och inte avsedda för camping, därmed är det olagligt att slå läger där. Därför har detta blivit ett fall för polisen. Det ska också, enligt Albin Näverberg, ha varit problem med nedskräpning runt denna grupps tillfälliga lägerplatser.

– Efter varje flytt har de lämnat efter sig massa skräp.

Polisen: Skriv tydliga avtal

Polisen upplever att det också blir konfrontationer mellan ”asfaltsläggarna” och allmänheten av olika orsaker. Albin Näverberg uppmanar alla som anlitar kringresande eller andra hantverkare att alltid se till att ha tydliga avtal.

– Ska man anlita dem så ska de kunna visa att det har tillstånd att jobba här och har F-skattsedel. Att det finns ett avtal om hur man betalar.

– Det blir ord mot ord om man bara pratar och det kan bli bråk om betalning och förskott, säger Albin Näverberg.