Polismannen berättar i filmklippet om en händelse i en butik där en ung man drog vapen. Foto: Polisen/Mostphotos

Polischefens vädjan efter att snattare drog vapen

Christoffer Bohman, biträdande lokalpolischef i Järva, fick nog när några unga killar drog vapen mot butikspersonal i Kista centrum. Nu vädjar han om att alla hjälps åt att anmäla vapenbrotten.

  • Publicerad 20:27, 26 feb 2019

I fredags blev två killar påkomna när de skulle snatta fikabröd inne i en livsmedelsbutik i Kista centrum. När personalen försökte hindra dem drog den ena killen vapen inne i butiken.

Att en bagatellartad sak som snatteri kan få så stora proportioner gjorde att Christoffer Bohman, biträdande lokapolisområdeschef i Järva, fick nog. I ett videoklipp som Järvapolisen la upp i eftermiddags ger han uttryck hur allvarligt han ser på det som hände. Och för hur illa berörd han blir.

Polisens känslosamma vädjande på Facebook

”Jag känner att de här unga männen har gått fullständigt vilse i relationen till varandra, i machokulturen och sina egna rädslor. Tillsammans med att de har vapen blir de extremt farliga”, säger han.

”Vi räcker inte till”

Skjutningar och vapen i händer på unga som inte ser konsekvenserna av våld kräver stora resurser av polisen. ”Men vi räcker inte till”, konstaterar Christoffer Bohman.

”Vi behöver få bort vapnen från gatorna”, säger han och uppmanar allmänheten att hjälpa till och tipsa polisen om man vet att någon har vapen eller hört rykten om det.

I skrivande stund har klippet visats 480 000 gånger.