Ser framåt. ”Gör de bedömningen att de kan tillskjuta mer resurser här så omfamnar jag det. ”Vi har haft en ökad andel grova brott i Fisksätra. Men det senaste året så ser vi en positiv trend, alltså att det går ner. Vi är på rätt väg – det gäller bara att fortsätta”, säger Nackas närpolischef Karin Berggren. Foto: Johan Kristensen

Polischefen: ”Ökad andel grova brott i Fisksätra”

Fisksätra är ett av ett 60-tal områden i landet där kriminella har störst inverkan i det lokala samhället. Det slår Polisen fast i en ny bedömning. – Vi har haft en ökad andel grova brott i Fisksätra. Men det senaste året så ser vi en positiv trend, alltså att det går ner. Vi är på rätt väg – det gäller bara att fortsätta, säger Nackas närpolischef Karin Berggren.

  • Publicerad 09:47, 22 okt 2021

Hon säger att polisen behöver ta hjälp av Fisksätraborna för att få bukt med problemet.

– Det handlar om att jobba med lokalsamhället och civilsamhället tillsammans med olika kommunala insatser och handlare och andra näringsidkare.

LÄS MER:Vi som bor i Fisksätra förtjänar inte det här”

Ut ur medieskuggan. Nyfikna Fisksätrabor spanade in när Nackas närpolischef Karin Berggren fick svara på frågor från medier om Fisksätras klassning som ett utsatt område. Foto: Johan Kristensen

Betyder det här att Nacka får fler poliser till Nacka?

– Det kan jag inte säga just nu.

Vill du ha fler poliser i Nacka?

– Jag litar på den lägesbild de gör regionalt och nationellt. Gör de bedömningen att de kan tillskjuta mer resurser här så omfamnar jag det. Men jag litar på att de gör rätt bedömning.