Polis utreder misstänkt utomhusvåldtäkt i Fagersjö

Enligt uppgifter till Mitt i våldtogs en kvinna i Fagersjö i tisdags förra veckan. Nu bekräftar polisen att enheten för grova brott utreder fallet. – Vi har inte en klar bild av det som inträffat än, säger Henrik Garzon på Farstapolisen.

  • Publicerad 17:45, 19 sep 2018

Enligt uppgifter till Mitt i ska en kvinna ha våldtagits i Fagersjö i tisdags förra veckan. Polisen har hittills inte velat kommentera uppgifterna, men bekräftar nu att det pågår en utredning om en misstänkt våldtäkt utomhus i området.

Utredningen ligger hos polisens enhet för grova brott och Rättsmedicinalverket håller på att analysera DNA-prover.

– Vi arbetar aktivt med det här, förutsättningslöst och med alla våra verktyg så brett det bara går, säger Henrik Garzon på Farstapolisen.

Fortfarande oklart exakt vad som hänt

Mer än så vill han inte säga av hänsyn till den pågående förundersökningen och anledningen är densamma till att polisen väntat med att gå ut med någon information – exakt vad som skett är ännu oklart.

– Vi har inte en klar bild av det som inträffat än. Vi har varit ute i området med den som utsatts för brottet men har svårt att lokalisera en exakt brottsplats.

– Om det rör sig om att brottsoffret helt enkelt inte kommer ihåg eller är för traumatiserad för att minnas vill jag inte gå in på.

Kunde höra offret först dagar senare

Från att det inträffade till att polisen kunde prata med brottsoffret gick flera dagar. Varför vill de inte gå in i detalj på, men bekräftar att hon varit inlagd på sjukhus under den tiden.

Misstänker ni att det är flera gärningsmän?

– Hur många gärningsmän vi misstänker vara inblandade är ingenting vi kommenterar.