Arkiv. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Mostphotos

Polis söker vittnen till våldtäkt vid pendeln

Den man som i helgen drog in en kvinna i ett buskage vid Farsta strands pendeltågsstation och våldtog henne är på fri fot. Polisen har ingen misstänkt och saknar vittnen. – Vi är intresserade av iakttagelser, säger förundersökningsledaren Åsa Hansson.

  • Publicerad 16:52, 19 jun 2017

Våldtäkten anmäldes i lördags morse. En kvinna i 30-årsåldern berättade för polisen hur en man kom fram till henne och började prata med henne, när hon befann sig mellan pendeltågsstationen och tunnelbanan i Farsta strand.

– Sen drar han in henne i ett buskage och genomför en våldtäkt, säger Åsa Hansson, förundersökningsledare vid avdelningen grova brott i polisområde Stockholm Syd.

Enligt polisen ska överfallet ha skett någon gång mellan 22.30 i fredags kväll och 05.30 på lördagsmorgonen. Polisen har än så länge ingen misstänkt.

– Vi samlar in övervakningsfilm från pendeln och tunnelbanan och har även skickat in målsägarens kläder för analys av dna, säger Åsa Hansson.

Polisen söker vittnen som kan ge information om händelsen.

– Vi är intresserade av iakttagelser till exempel om man sett någon avvikande som kanske stått och väntat, säger Åsa Hansson.

Efter anmälan fördes den våldtagna kvinnan till sjukhus.

– Hon är givetvis chockad, säger Åsa Hansson.

Har du tips till polisen? Ring 11414.